OLYMPOS


Antalya’nın güneyinde 80 km mesafade olan Olympos, eski Yunanca da yüce dağ anlamına gelmekteydi. Olympos’un tarihi MÖ. 78 yıllarına dayandığı tesbit edilmiştir. Olympos Antik şehri ismini şehrin 10 km kuzeyinde bulunan 2375 metre rakımlı, eteklerinde yanartaş bulunan ve ateşi hiç sönmeyen bu günkü Tahtalı dağından almıştır. MÖ 78 yıllarında yaşayan zamanın en büyük korsanı Zenicetes gemilerini Porto ve Ceneviz ve Sazak’ın limanlarında saklamış, bu sayede civardaki tüm kıyı şeridini ele geçirip Olympos’u kendisine kale yapmıştır.
Nesli tükenmekte olan Caretta caretta kaplumbağalarının üremek için yumurta bıraktığı ender sahillerden biri olan olympos’ta sahilde ateş yakmak kesinlikle yasaktır ve kaplumbağa yuvaları metal kafesler ile koruma altına alınmış ve bu kafeslere yaklaşmak yasaklanmıştır.
Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı olan ve sit alanı olarak koruma altına alınan çoğunlukla üniversiteli gençleri ile sırt çantalı turistlerin tercih ettiği, ağaç evleri ile ünlü çadır kurma alanları bulunan bir tatil beldemizdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALANYA LEATRES LEATRİ (MAHMUTLAR HARABELERİ)

GAZİPASA NEPHELİS

GAZİPASA ADANDA - LAMOS