KURŞUNLU ŞELALESİ


Kurşunlu Şelalesi, Antalya Isparta karayolunun 24. km sinden sola dönülmek sureti ile yedi km içeride bulunan görülmesi gereken şelalenin ismidir. Kurşunlu şelalesi, yaklaşık olarak 18 m yükseklikten dökülen küçük şelalelerin birleşmesinden oluşmaktadır. Kurşunlu şelalesi, bir kanyonun içerisinde iki km.lik alanda bulunmaktadır. Bu iki km.lik alan 1986 yılında milli park haline getirilen bu kanyon doğal güzelliklerin seyri ve piknik alanı olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur. Bu park içerisinde, piknik alanı, manzara seyretmek için teraslar, çocuklar için oyun parkı, restoranlar, otopark ve gezinti yolları bulunmaktadır.
Kurşunlu şelalesi Antalya ve yöresinde bulunan diğer şelaleler kadar ilgi çekici olmayabilir ancak, buradaki park alanı içerisinde bulunan zengin bitki çeşitleri, dere kenarlarındaki gezinti yolları, piknik alanı ve özellikle gezinti yolu üzerinde bulunan ve çok enteresan bir görüntü oluşturan bitki tüneli Kurşunlu şelalesini çekici kılmaktadır.
Çoğunluğu kızılçam ağaçlarından oluşan orman alanında küçük gruplar halinde doğu çınarı, defne, harnup, sakız ağacı, söğüt bulunmakla beraber ormanın yer kaplamasını ise kekik, yabani nane, zakkum, böğürtlen, yabani gül ve sarmaşık gibi bitkiler oluşturmaktadır. Ayrıca gölet içerisinde, su üstü bitkilerinden topalak, su nanesi, su avizeleri, yüzer bitkiler ve nilüferler ağırlıktadır. Özellikle yaz aylarında bu bölgede binbir çeşit bitki çeşidi etrafa yaydıkları muhteşem kokuları ve harikulade görüntüleri ile Antalya nın en ilginç turizm yerlerinden birini oluşturmaktadır. Kurşunlu şelalesi milli park sınırları tilki, tavşan, ibibik, üveyk, sincap, yabandomuzu ve yarasa gibi hayvanlara, gölette ise, su kaplumbağası, sazan ve daha bir çok hayvana ev sahipliği yapmaktadır.
Kurşunlu şelalesi milli parkı, yılın her mevsiminde ziyaret edilebileceği gibi özellikle Nisan ile Aralık arasında kalan zamanlarda ziyaretçilerine tüm güzelliklerini sunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALANYA LEATRES LEATRİ (MAHMUTLAR HARABELERİ)

GAZİPASA NEPHELİS

GAZİPASA ADANDA - LAMOS