KAŞ’TA TURİZM


Son yılların en önemli su altı dalış merkezlerinden birisi olan Kaş, yat limanındaki dalış kulüpleri rehberliğinde Akdeniz de bulunan binlerce yıllık eskiye dayanan batıklarını her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlere gezdirmekte ve Akdeniz’in olağanüstü güzelliklerini turistlerin beğenisine sunmaktadır. Kaş ve civarında bulunan körfezlerde ve koylarda Akdeniz’in büyüleyici güzelliklerini, mavinin sayısız tonlarının yanı sıra buralarda su altı mağaralarını görmek mümkündür. Kaş dolaylarında bulunan su altı mağaralarını gezmek ve buralarda dalış yapmak profesyonel rehber dalgıçlar eşliğinde ve teknik donanımlar ile mümkündür. Aksi takdirde tecrübesiz ve bilgisiz dalışlar ölümcül sonuçlar doğurması olasıdır. Bu su altı mağaralardan bazıları, Kekova Adası Deniz Mağarası, Aşırlı Adası Deniz Mağarası, Güvercin İni Deniz Mağarası ve en ünlüsü Mavi Mağara'dır.
Kano sefası yapmak isteyen turistler için ise, kaş’a 45 km mesafede bulunan Esençayı en ideal yerdir. Kınık belediyesinin önünden başlayıp kano ile 15 km lik bir parkurda kano keyfi yapmak mümkündür.
Kaş’ın merkezine beş dakika yürüyüş mesafesinde bulunan Küçükçakıl plajı, adından da belli olacağı gibi zemini çakıllardan oluşan halka açık olan küçük fakat şirin bir plajdır. Plaj civarında bulunan işletmeler sayesinde turistlerin gündelik ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Kayalar üzerinde bulunan şezlonglar ve her türlü yeme içme ihtiyaçlarınız için burada bulunan küçük işletmeler istifade etmek mümkündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ALANYA LEATRES LEATRİ (MAHMUTLAR HARABELERİ)

GAZİPASA NEPHELİS

GAZİPASA ADANDA - LAMOS